vineri, noiembrie 18

Gel de mere cu hrean

Mere si hrean ,a fost o adevarata provocare , o provocare pentru mine,o provocarea pentru altii, o provocare ce vine de pe blogul plin de bunatati al Alexandrinei. Ce cauta marul si hreanul la ea pe blog? Cum adica ce cauta? A primit in vizita musafiri de seama obositi dupa un an de mers prin blogosfera , Dulcea Romanie . Tare inspirata alegerea locului de popas , pe un asa blog si eu as vrea sa-mi trag sufletul vreo 3 luni ,doar ....o scurta vacanta :)

M-am tot gandi : sa fie sarat....? sa fie dulce.... ? Sarat putea fi lejer o garnitura la carne asa ca incercand mare cu degetul am zis "sa fie dulce" .Si asa a si fost, un dulce intepator, dar dulce si tare gustos. Cum cine? Gelul meu de mere cu hrean

Ingrediente :
2 mere mari si verzi
600 ml apa
17g hrean ras
150g zahar
6g gelatina granule

Merele taiate in sferturi se pun la fiert in apa (cu coaja si seminte). Se lasa pe foc mic sa fiarba pana cand mai ramane aproximativ jumatatea din cantitatea de lichid. Strecuram bine, adaugam zaharul si hreanul ras si punem din nou pe foc. De cand da prima data in clocot mai lasam sa fiarba 5 -7 minute(la foc mic). Adaugam gelatina dizolvata dupa instructiunile de pe pachet si turnam lichidul fierbinte intr-o cutie/tava maricica (aproximativ 21X21cm ), chiar mai mare daca doriti ca stratul de gelatina sa fie mai subtire.
Se pune in frigider 2 ore .
Se taie din el bucati de dimensiunea feliei de paine . Se serveste cu branza dulceaga- gen cas .Puteti unge felia de paine cu branza tartinabila pentru un plus de gust.

12 comentarii:

Alexandrina spunea...

Deci clar, am ramas fara cuvinte, m-ai dat gata! Wow, ce combinatie!! Sincere felicitari!

coco spunea...

numai chestii de care nu am auzit...si ziceam ca am auzit destule :)))...hmmm...cum o fi ?

Danutza spunea...

Ce curioasa m-ai facut, oare cum e la gust?! :)
Imi plac toate combinatiile astea pe care nu le-am testat, am vazut ieri la Miha si-un caramel sarat ...numai eu fac banalitati:))
Weekend frumos!

In bucatarie la Sidy spunea...

Mere si hrean.....crede-ma ca doar la sarat ma puteam gandi....
Dar dulce ? Oare cum o fi....mi-ai aprins un beculet si m-ai facut curioasa.
Felicitari pentru idee.
Te tzuc !

pansy spunea...

ce idee !!! spune-mi furnicuto,hreanul,dupa ce-l fierbi nu se amareste?ca eu asa am patin o data incercand sa fac un sos de hrean cu smantana

Lubita Iancu spunea...

interesanta idee furnicuto!!!!trebuie incercat;felicitari!

furnicuta boscodina spunea...

Alexandrina , multumesc mult pentru cuvinte frumoase! Ma bucur tare mult ca am raspuns asa cum trebuie provocarii tale :)

furnicuta boscodina spunea...

Coco intai de toate e dulce, apoi aromat , o aroma usor intepatoare, nu pastreaza in totalitate iuteala hreanului .
e la fel ca in ceaiul indian in care se pune piper negru, piperul face gustul un pic mai iute, ceaiul avand o aroma speciala.

furnicuta boscodina spunea...

Danutza nimic nu e banal atata timp cat o parte din sufletul tau e acolo :)
Suna "inedit" dar sa stii ca nu e deloc asa nici gelul meu de mere cu hrean , si nici caramelul sarat care de fapt nu e sarat . In caramel se pune sare, sarea accentueaza gustul dulce doar atat.
Gelul e dulce cu o aroma de mere usor intepatoare, daca nu stii nici nu te gandesti ca are hrean in el :)

furnicuta boscodina spunea...

Multumesc Sidy , esti o dulce :)

furnicuta boscodina spunea...

Pansy, nu se amaraste si apoi la cat zahar e in el , chiar nu s-ar simti.
stiu ca nu se pune hreanul ras la fiert, dar eu si in sosul de hrean (facut cu lapte , unt si smantana ) il fierb un pic , nu il pun la sfarsit dupa ce sting focul si niciodata nu s-a facut sosul amar, ba mai mult ultima data chiar am reincalzit sosul si nu s-a intamplat nimic. Poate "e mai bio" hreanul de aici si reactioneaza altfel la fiert:)

furnicuta boscodina spunea...

Lulu, multumesc mult pentru vizita ! Ma bucur ca te-am facut curioasa si sper sa iti placa! Astept sa-mi spui parerile de dupa!:)

Trimiteți un comentariu