duminică, octombrie 9

Inghetata de toamna

A venit toamna ! Sigur ati observat ,dar ma gandeam sa va anunt si eu , nu cumva sa ratati momentul :) Si cu ea, logic ca nu a venit frigul , ba dimpotriva aici maine s-au anuntat temperaturi mari . La gradi maine va fi o zi tare ocupata, construiesc suka-ua si sa se mai racoreasca de la atata munca copii vor face tup in piscina :)

Dar in speranta ca va veni si frigul, nu ala rau ,ci doar asa un pic de racoare sa mai poata si omu' de rand sa respire , m-am gandit sa va amagesc cu o inghetata de toamna :) De ce inghetata? Ca seamana perfect cu una . De ce de toamna? Ca nu e rece , deci nu va face probleme gatului :) deci poate fi mancata si iarna fara probleme .

Ingrediente:
cornete de inghetata
branza tvorog/Quark
ciocolata topita
bilute/nuci /migdale pentru ornat

Se scoate branza din frigider, se scot cornetele de inghetata din punga, se topeste ciocolata si se taie marunt nucile .Cu elan pionieresc pornim in construirea ..inghetatei.
Pur si simplu se pune branza in cornet , se stropeste cu putina ciocolata topita , se presara nuci maruntite si gata inghetata.

*branza quark din poza e cumparata direct maro, e colorata cu ciocolata topita si are in ea bucatele de ciocolata. Puteti folosi insa quark simplu alb amestecat cu fructe uscate sau fructe inghetate.Oricum ar fi, nu ratati acest desert, este o "inghetata" ce va cuceri toti copiii :)


Alte retete de inghetata:


18 comentarii:

Lia spunea...

O inghetata perfecta pentru copii.
Asa sigur nu au probleme cu amigdalele . :)

yafa spunea...

Mai sa fie! daca eu tot nu mai am timp mai de nimic faci si tu cinste cu o inghetata si la mine? Promit ca ma revansez ;). Un inceput bun de saptamana sa ai ( asa ca dupa sarbatori);)

TeoBucatar spunea...

Daca spuneai asta mai devreme nu mai faceam rosu in gat:P)

In bucatarie la Sidy spunea...

Sunt sigura ca azi la gradi va fi o zi foarte ocupata cu....papatul acestor "inghetate "savuroase !
Felicitari pentru idee.
Te tzuc furnicuto.

furnicuta boscodina spunea...

Da, Lia,e tare buna pentru copii mari si mici, trebuie doar convinsi unii din cei mici sa manance branza :)
O zi super faina si numai bine!

furnicuta boscodina spunea...

Yafa, cum sa nu, cu cea mai mare placere , cu asa musafiri mai punem de un rand :)

furnicuta boscodina spunea...

Iertare si indurarea , Teo, am asteptat dupa niste furnici sa treaca, asa am prins rosu semaforul si am ajuns cu intarziere.Data viitoare vei stii ce e bun pentru gatul tau :) suna a reclama ? nu era , doar gandesc eu in sloganuri dimineata :)

oricum cuiul ce scoate cuiul e tot inghetata, cea reala, da cu inghetata si gheata si poate iti va trece mai repede gatul :)
o zi super faina si multa sanatate !

furnicuta boscodina spunea...

Multumesc Sidy, esti o dulce :) cu inghetata sau fara sper sa fie tinut ocupat strumful sa pot evada si eu mai mult :)
o zi super faina si numai bine!

Alice spunea...

ce frumoasa este!

TeoBucatar spunea...

Draguta furnicuta,a fost un comentariu pertinent,aluziv la raceala fetitei mele,vis-a vis tocmai de inghetata care se preteaza la copii cu probleme.Mi s-a parut mie sau ai fost putin agresiva?

furnicuta boscodina spunea...

Alice,multumesc mult :)

furnicuta boscodina spunea...

Teo, imi pare foarte rau ca mesajul meu a parut cu ganduri razboinice, departe de mine asa ceva . am sa fac analiza pe text incercand sa explic de fapt ce am vrut sa zic.

Intai de toate , am crezut ca tu esti cea cu gatul rosu, pentru copil nu ma avantam cu sfaturile.

prima partea cea cu iertare si furnicile era un alfel de mod de a spune "daca as fi stiut , as fi venit mai inainte cu reteta sa te tentez cu ea si sa ocolesti recele ce ti-a provocat durerea de gat" . partea ca acum cu reteta stii ce e bun pentru gat sa nu-l inroseasca,mi-a sunat si atunci, imi suna si acum ca si o reclama , ca alea vechi la CEC.

partea "cui pe cui se scoate" : din metodele "babesco-medicale" pentru a trata un gat rosu,cu dureri si tot tacamul contrar obisnuitei unii recomanda recele:inghetata, bauturile foarte reci cu gheata , ba chiar cele facute cu gheata sparta gen ice-cofee.Se spune ca gheata actioneaza ca un anestezic local (cand faci gaura in ureche se practica sa tii un cub de gheata pe ureche cateva minute inaine si durerea simtita va fi mai mica) si datorita congestiei vasculare- la rece vasele de sange se strang, inflamatia gatului "se micsoareaza". deci per total dupa vreo doua inghetate te vei simti putin mai bine , lucru pe care nu il vei obtine cu "inghetata de fata" ca nu e autentica.
Asta a fost ideea mesajului , si cred ca a fost o neintelegere, dar ma bucur mult ca ai spus ca pot lamuri lucrurile .
O zi super faina si numai bine :)

whatafy spunea...

Pai nu e rau deloc. Nu am auzit inca de asa ceva dar nu mi se pare nimic complicat aici. Eu am sa schimb cu vanilie si ciocolata alba ca imi place mai mult.

boscodina spunea...

Whatafy, stii cum se spune,mancarea cea mai buna e cea care-mi place cel mai mult . sigur cu ciocolata alba si vanilie e delicioasa :)

Si apoi cred ca nimeni nu stie mai bine decat tine ce e mai bun,tu stii Raspunsul :)
Superb site-ul ,atatea raspunsuri , raspunsuri la tot , mana cereasca pentru mine , eu sunt omul cu multe intrebari :)

O zi super faina si numai bine :)

coco spunea...

hmmm....buna...merge ! :)

FLORY spunea...

Interesanta inghetata ta de toamna!Pupici multi!

boscodina spunea...

Coco, multumesc pentru vizita :) o zi super faina :)

boscodina spunea...

Pupici Flory si bine ai revenit :)

Trimiteți un comentariu