joi, iulie 8
Turnulete de mamaliga cu anchoa si mozzarella
O mancare de rasfat si de ce nu, fite de vedeta :)
Ingrediente:
mamaliga,cam pentru 4 portii
9-12 pestisori anchoa afumati prospat scosi din conserva
150-200g mozzarella
suc de rosii
putin unt
mamaliga,cam pentru 4 portii
9-12 pestisori anchoa afumati prospat scosi din conserva
150-200g mozzarella
suc de rosii
putin unt
Se face mamaliga (apa-sare-malai), se rastoarna intr-o tava inaltuta unsa dinainte cu unt.Se intinde si niveleaza cu lingura umezita mereu in apa dandu-i forma tavii.
Se lasa putin sa se racoreasca cat sa nu ne frigem degetelele.
Cu baza unul pahar taiem cercuri de mamaliga (mie mi-au iesit 9),Scoatem fiecare cerc si-l taiem pe jumatatea orizontal,punem o feliuta de mozzarella si una de peste si inchidem capacul . Turnuletele rezultate le putem prajit in ulei inchins ,mie mi s-a parut mai sigur si sanatos sa le coc un pic. Le-am asezat pe toate pe o tava unsa cu putin unt
Le-am pus in cuptorul preiuncalzit la 180 de grade cam 10minute pana mozzarella isi pierde consistenta,incepe sa se topeasca putin ,nu cat sa curga .Se aseza pe farfurie si se servesc cu suc de rosii .De data asta am avut cumparat desi e tare usor de facut :rosiile taiate pe jumatate orizontal date prin razatoarea mare ,aruncata coaja,condimentat sosul dupa gust cu sare, piper,chilli.
Si vedeta :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
O combinatie de -mi lasa gura apa.Delicios,delicios.........
Seara buna!
uite ma,chiar nu m-as fi gandit la asa o combinatie,mamaliga autohtona si anchoa si mozzarella aduse de pe meleaguri indepartate(sau poate nu :-?)Pare promitatoare combinatia
Bine ati revenit :)
Combinatia este chiar reusita,merita gustata.
un weekend de milioane :)
Goldielocks: promite, promite, si sa stii ca se tine si de cuvant,nu te dejamageste :)
O zi superba si un weekend de milioane!
Trimiteți un comentariu