miercuri, august 5

Unt cu usturoi si busuioc

Daca tot am inceput "epoca intinsului pe paine", desi simplute, deosebit de delicioase, m-am gandit sa va mai vand din casa. :)

Ptr untul aromat avem nevoie de :
200 g unt, cel mai natural, cel mai galben, cel mai gras...cel mai ce si cu siguranta nu se gaseste impachetat in super.
1 mana frunze de busuioc
4 catei de usturoi
sare si piper alb dupa gust

Se taie frunzele de busuioc marunt marunt, usturoiul are aceeasi soarta. Se pun intr-un castron impreuna cu untul care e la temperatura camerei.Se adauga sare si piper daca se doreste si desi totul e marunt se pun in blender si se "mixereaza" cam 5 minute.
Untul se va umfla un pic, busuiocul si usturoiul isi vor lasa aroma si culoarea mai puternic. Se pune folie de plastic( cea de impachetat sandwich-uri) in cutia, castronul a carei forma vreti sa o aiba untul si se toarna pasta acolo. Se pune in frigider sa se intareasca.Ca si aperitiv se pot face cu punga de fursecuri mici movilite .
E o minune gustativa intins pe paine calda...proaspat scoasa din cuptor.
Unt cu usturoi si busuioc

2 comentarii:

MIMI spunea...

Boscodina mea draga,un premiu asteapta sa-l ridici!Te pup dulce!

furnicuta boscodina spunea...

Multumesc tare mult, Mimi! Negresit am sa vin sa il iau :)

Trimiteți un comentariu