duminică, aprilie 12
Salata de orez
O salata exceptionala, sau cel putin eu sunt moarta dupa ea, descoperita acum cativa ani pe net.Nu stiu cine este "geniul culinar" , dar adanci plecaciuni ca tare bine a mai combinat ingredientele..de te lingi pe degete, asta bineinteles dupa ce lustruiesti bine castronul in care a fost salata. :)Ingrediente:
1/2 kg orez
300g pastrama (bucata)
1 punga (700-800g ) legume chinezesti congelate
sos de soya ( ochiometric vreo 4 linguri)
2 linguri de maioneza cu super varf,
1 ceapa mare
2-3 catei de usturoi
Se fierbe orezul, se clateste - se scurge.Pastrama se taie bucatele mici .
Separat se calesc ceapa taiata pestisori , usturoiul taiat feliute si legumele chinezesti . Cand sunt moi se adauga sosul de soya si se mai lasa 2-3 minute sa patrunda bine.
Cand toate sunt gata...se pun intr-un castron maaaare , sa avem loc de desfasurare. Se condimenteaza cu piper ( cand pun sos de soya nu mai pun sare , mi se pare destul de sarat). Se pun si cele 2 linguri mari de maioneza si se amesteca "gusturile ".
Desi e o reteta atat de simpla, produsul final merita cateva stelute, asa ca nu poate fi mancata decat cu maaare pofta fara frica de caloriile depuse.
Caloriile se topesc cat ai clipi cand vom da fuga intr-un suflet la super...sa mai luam legume si orez...caci ...Dezastru...s-a terminat salata :)
Alte retete cu orez:
Timbale cu vinete, fenicul si branza Cheddar
Pilaf cu vita-de-vie si carne de vita
Supa de telina si crutoane de orez
Orez cu mere
Orez cu menta si iaurt
Orez cu lamaie
Tartacute umplute
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
buna reteta,dar cam multa maioneza,in rest e OK, felicitari.
mie imi place maioneza, poate prea mult. salata e facuta dupa gustul meu,probabil de aia mi se pare gustoasa asa :)
multumesc pentru felicitari , dar mai ales ptr "OK" :) deci am trecut, pot rasufla usurata :P
Trimiteți un comentariu