miercuri, septembrie 29
Prajitura de branza cu smochine si curmale
O prajitura simpla , o alta cheese cake,de data asta cu iz oriental.Am vrut sa fac pentru Sukot o prajitura traditionala cu etrog, dar nu am gasit in primul loc de cautare,asa ca am atacat rezerva , mai populara dar face fata cu brio cerintelor si pretentiilor unei sarbatori.
Ingrediente:
8-9 smochine
300g curmale
3 oua
500g branza dulce
250g cream cheese
3/4 cana zahar
3/4 cana faina
5 g praf de copt
zahar, unt
8-9 smochine
300g curmale
3 oua
500g branza dulce
250g cream cheese
3/4 cana zahar
3/4 cana faina
5 g praf de copt
zahar, unt
Se unge tava cu unt si se presara 1/4 din cana de zahar. Se taie curmalele si smochinele bucatele si se aranjeaza pe fundul tavii: smochinele in mijloc curmalele in exterior.

Punem tava in alta cu apa si coacem prajitura la 170 grame Celsius 45 de minute. Lasam sa sa raceasca putin si o putem rasturna.
