marți, octombrie 27
Bomboane cu migdale si nuci
Atatea sarbatoriri si musafiri mi-au dat posibilitatea de a "bucatari" niste bomboane de ciocolata.Am vrut ca la plecare ,fiecare sa primeasca un mic "cadou" dulce pentru drum si acesta facut in casa.Asa am ajuns la bomboane. Ideea de baza am gasit-o pe un forum culinar ca reteta pentru crema foilor de napolitana.Am schimbat proportiile si cantitatile si in loc de crema curgatoare am facut bomboane de ciocolata :)
7 biscuiti petit beure
400g nuci si migdale
1 cutie lapte condensat( nu am folosit-o toata,ci cam jumate)
150g ciocolata cu lapte
20 g ciocolata alba
Cutia de lapte condensat nedesfacuta, cu eticheta pe ea, am pus-o intr-o cratita cu apa la fiert, fix 3 ore( am mai sucit-o de pe o parte pe alta).
Nucile si migdalele le-am copt in cuptor 10 minute la 200 de grade Celsius. Le-am dat apoi prin masina de tocat carne impreuna cu biscuitii.

Laptele fiert si racit l-am turnat peste nuci ,mai adaugand din cand in cand cate o lingura pana am obtinut consistenta dorita.


Alte retete de bomboane :
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
Trebuie sa fie tare buuun!Aranjate cu gust!Felicitari!
caspita che bomab ma è tanto buono!
Uau....mama mia,cum pot arata bomboanele asteaaaaa.....am taifun in gura....!Uau!
Apropos:ai o leapsa la mine!:))
PS Ce pofta mi-ai facut....
@judy: multumesc tare mult pentru aprecieri si cuvintele frumoase! mii de scuze ca raspund a 15-a zi dupa scripturi...motiv de dinti care ies :)
@mary : thank you very much!
@ ana-maria: sper ca a trecut pofta si sper sa nu ma "sinucizi" ca ti-am pus vointa la incercare. eu tin cu dieta ta sa stii,nu sunt gigi contra. leapsa, nu am uitat de ea nici cum, doar ca pozele fiind cu maria -sa spiridusul m-am gandit sa iau leapsa pe blogul mariei-sale.
Trimiteți un comentariu