joi, iunie 8

Unt de casa

A fost Shavuot, ultima sarbatoare din an si cu asta se termina si vacantele noastre pe motiv de sarbatoare. Nu pentru mult timp, doar pana in septembrie, cand va fi Rosh haShana si un nou an va incepe.

Ca tot omul prins in febra sarbatorilor ma bucatarit lucruri care de care mai atragatoare cu cat mai multe produse lactate, dar dintre toate cel mai drag si pe care am ales sa il scot pe scena imi este untul. Da, am facut unt si a fost simplu si mai ales distractiv pentru ca l-am facut impreuna cu strumfi.
Este un fel de unt, unul pe care orice copil va indragi sa-l faca si de ce nu sa-l si manance.

Ingrediente
250 ml smantana pentru frisca neindulcita 38%
sare 

Am turnat smantana pentru frisca  intr-o sticla de plastic de 500 ml . Am adaugat sarea (puteti pune si alte condimente dupa dorinta). Am inchis bine sticla cu dopul si agitand smantana de sus in jos in sticla am asteptat sa se transforme in unt.
La un moment dat, de la miscare, smantana nu va deveni frisca ci unt. 
Se taie sticla , se scoate untul (va fi o bucata compacta) si se serveste cu placere.
Se pastreaza in frigider unde se va mai intari, daca il doriti mai tare.

Unt de casa

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu