marți, iulie 5
Crema de busuioc cu firimituri de ciocolata si visine
Luna iulie si-a pus in par busuioc si a pornit agale pe potecile umbrite .In ciripit de pasarele, susur de izvoare si cate un Moooor slab , a plecat sa isi umple cosuletul cu fructe de padure.Dulcea Romania cu ale ei gustoase provocari si-a facut culcus cald in bucatarie lui Flory .De acolo ne provoaca la aventura, aventura verii pe taramul gustului sublim. Taram inca nedescoperit in care busuioc e rege ,iar fructele de padure sunt poporul adulator .Ele mici, pline de viata si culoare,o explozie de arome ,el inalt ,verde dar cu nimic mai prejos la capitolul aroma , ce-ti poti dori mai mult intr-o zi caniculara de vara? Poate un sezlong la umbra padurii sa poti savura in liniste delicatesa lunii iulie.
Si ca sa va fac asa putina pofta ma gandesc sa va tentez cu un pahar rece de crema de busuioc. Sunt innebunita dupa aroma busuiocului "in ceva dulce" , exceptand menta nu exista ceva mai racoritor , daca le mai si combini, nu iti mai trebuie altceva de mancare :)

Ingrediente:
pentru crema de busuioc
200g frunze de busuioc
2 galbenusuri
400ml lapte
80g zahar
10g frunze de menta
2 linguri amidon
150g smantana pentru frisca
pentru firimiturile maro:
55g prajitura de cacao(gen chec)
25g cereale(tip musli)
25g alune de padure
1 lingura nuttela
6 biscuiti de cacao
5 visine din visinata
visine din compot
pentru crema de busuioc
200g frunze de busuioc
2 galbenusuri
400ml lapte
80g zahar
10g frunze de menta
2 linguri amidon
150g smantana pentru frisca
pentru firimiturile maro:
55g prajitura de cacao(gen chec)
25g cereale(tip musli)
25g alune de padure
1 lingura nuttela
6 biscuiti de cacao
5 visine din visinata
visine din compot
Busuiocul, menta, zaharul si laptele se pun impreuna la fiert. De cand au dat prima data in clocot le mai lasam 3-4 minute.


Lasam lichidul sa se raceasca putin si cu ajutorul unui blender tocam marunt marunt .

Punem lichidul obtinut la loc intr-o cratita, adaugam galbenusurile(turnam treptat lichidul peste galbenusuri in asa fel incat sa nu se coaguleze) si amidonul si amestecam (pe foc)pana obtinem o crema de consistenta unei budinci.O lasam sa se raceasca(nu de tot).

Smantana pentru frisca o batem bine pana obtinem frisca , adaugam treptat din budinca cu busuioc.
Exceptand visinele din compot restul ingredientelor pentru firimituri le punem impreuna intr-un robot de bucatarie si le maruntim bine: incepem cu alunele de padure si biscuitii, adaugam prajitura si cerealele.Cand sunt maruntite bine adaugam visinele din visinata si lingura de nuttela si vom obtine niste firimituri usor lipicioase.
Asezam in cupe sau pahare in straturi alternand firimiturile de prajitura, crema de busuioc si visinele din compot scurse bine. Ornam dupa preferinta si lasam in frigider cel putin o jumatate de ora inainte de servire .
Alte retete dulci cu busuioc:
Semifredo cu busuioc si afine
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
16 comentarii:
M-ai dat gata cu crema asta!Ce sa zic,culoare,aroma,originalitate!Te pup si-ti multumesc pentru ca tii pasul cu provocarea!
foarte frumos, cred ca e divin desertul tau!
mamaaaa da stiu ca le-ai potrivit!ete crema de busuioc n-am mancat pana acu dar nu- timpul trecut ca inca n-am murit...poate doar de pofta in fata paharelor tale cu crema .pupicei
foarte originala reteta!
Ce apetisant arata! Minunat!
Arata minunat!! m-ai facut super mega curioasa!! sigur o sa-l incerc!! pupici
ce apetisant arata si ce bun trebuie sa fie!
Flory, sincer ma bucur :) esti musafirul meu drag si ma bucura ca te-am dat gata :)
Gaby, multumesc :) E aromat desertul si aromat :)
Multumesc Sarah:) No uite ca iar ti-am facut pofta dar spune-mi te rog ca busuioc se gaseste ca sa pot dormi la noapte sa nu ma mustre constiinta :)O zi super faina ! Superbe barcutele tale umplute, cand am vrut sa ma exprim mi-a cazut netul :)
Multumesc Gaby :)
Antonina , astep cu nerabdare parerile de dupa :)
Zazuza,dupa gustul meu fin, e un desert ce merita facut, crema de busuioc e delicioasa si racoritoare si aromata si..si :)Multumesc pentru vizita si o zi super faina tuturor :)
mai zdrobit cu reteta asta ! trebuie sa fie o minune !
Multumesc Pansy:) Dulce ca intotdeauna:)
Un adevarat deliciu!:))
Rita, ma bucur tare mult ca-ti place ! Multumesc pentru vizita :)
O zi superba si numai bine !
Trimiteți un comentariu