joi, iunie 16
Tubulete cu fructe uscate si mascarpone
Multe nu am bucatarit anul asta de Shavuot, dar prajiturelele astea ca si semifredo-ul abia am asteptat sa se apropie sarbatoarea sa le bucataresc. Forma e haioasa la ele, iar umplutura e delicioasa, pana sa le umplu am tot gustat din umplutura, nu care cumva sa se strice . Daca ar fi fost dupa mine m-as fi multumit doar cu umplutura:)
Ingrediente:
pentru aluat:
400g faina
35g amidon de porumb
75g zahar
100g unt
150g mascarpone
1 ou+1 galbenus
80 ml lapte
pentru umplutura:
100g nuci
50g afine uscate
50g susan
60g prajiturele cu unt
*aceleasi ca la semifredo
55g ciocolata
50g stafide
65g nuttela
pentru aspect:
albus de ou
zahar
pentru aluat:
400g faina
35g amidon de porumb
75g zahar
100g unt
150g mascarpone
1 ou+1 galbenus
80 ml lapte
pentru umplutura:
100g nuci
50g afine uscate
50g susan
60g prajiturele cu unt
*aceleasi ca la semifredo
55g ciocolata
50g stafide
65g nuttela
pentru aspect:
albus de ou
zahar
Amestecam faina, amidonul , zaharul si untul pana obtinem firimituri. Adaugam ouale si laptele si framantam pana obtinem un aluat uniform. Il invelim in film alimentar si il punem in frigider 1/2 -1 ora.
Pentru umplutura, cu ajutorul unui robot de bucatarie maruntim nucile, impreuna cu ciocolata si prajiturelele. Adaugam stafidele si afinele si mai maruntim cateva secunde.
Adaugam semintele de susan si nuttela si amestecam.
Aluatul il intindem in foaie subtire ,il taiem in fasii inguste , cat sa ne permita rularea o data si un pic. Punem umplutura pe marginea aluatului in lungime. Cu grija sa nu cada umplutura rulam. Ungem cu albusul de ou si presaram zahar (pe cele din poza am presarat zahar brun, nu se arde zaharul la copt). Taiem prajiturele de lungimea dorita.Punem prajiturelele in tava si le coacem 35-40 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius.
Alte retete dulci cu mascarpone :
Prajitura cu mascarpone
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
6 comentarii:
Ai dreptate.. umplutura e delicioasa! pupici
Mie imi spui? Chiar eram, pe punctul sa le prezint "oaspetilor" mici si mari, cu blana si fara , noul desert, facut fara pic de aluat , mancat cu lingurita :) Dar m-am gandit cum va arata casa apoi, asa ca pentru impresia artistica am copt si aluatul. Nici nu stii cat bine dau niste firimituri de aluat in mijlocul salonului pe canapea. :)
Un weekend de milioane si numai bine !:)
Arata super !
nu-i de mirare ca ai tot gustat umplutura!
Multumesc , Mimmi! :) o zi senina si numai bine :)
Ce bine ma simt cand lumea ma intelege :) Da, Pansy chiar e tare buna :)O zi senina si numai bine! :)
Trimiteți un comentariu