duminică, februarie 27
Fructe umplute in sos smantana- Roquefort
Fructele umplute sunt nelipsite de la masa de TU beShvat, ca sunt umplute cu branza, nuci , carne,martizan, niciodata nu lipsesc. Anul asta , pentru TU beShvatul care a trecut demult, eu stau prost cu postatul :) ,am cumparat fructele pentru umplutura de carne, dar m-a pocnit lenea si asa au devenit cu branza.
Ingrediente:
fructe uscate
4 caise
4 prune
4 smochine
4 curmale
pentru umplutura:
200g branza fetta
1 lingura crema de branza
2 linguri ulei de masline
1 lingurita coriandru praf
1 lingurita frunte de coriandru taiate marunt
1lingurita frunze de menta taiate marunt
putina scortisoara si piper
10 nuci acaju macinate
6-7 stafide taiate marunt
pentru sos
80g branza Roquefort
250ml smantana pentru frisca
putin piper
fructe uscate
4 caise
4 prune
4 smochine
4 curmale
pentru umplutura:
200g branza fetta
1 lingura crema de branza
2 linguri ulei de masline
1 lingurita coriandru praf
1 lingurita frunte de coriandru taiate marunt
1lingurita frunze de menta taiate marunt
putina scortisoara si piper
10 nuci acaju macinate
6-7 stafide taiate marunt
pentru sos
80g branza Roquefort
250ml smantana pentru frisca
putin piper
Fructele uscate se pun cam 20 de minute in apa calda , sa se mai inmoaie si sa poata fi usor de modelat. Se amesteca impreuna ingredientele umpluturii(fetta se faramiteaza cu furculita). Se face cate o taietura in fiecare fruct , gen buzunar si se umplu cu amestecul de branza si mirodenii.
Se prepara sosul: smantana pentru frisca impreuna cu branza Roquefort rupta bucatele mici se pun intr-o tigaie pe foc.Se amesteca continuu pana obtinem un sos gros- branza se topeste. Se toarna sosul pe un platou, se aseaza in el fructele umplute, se orneaza dupa preferinta si se servesc.

Alte retete de mic dejun special :
Prune cu branza Roquefort si nuci
Pere cu ness si branza Roquefort
Salata de branze
Crostini cu camembert si alune
Roquefort in pecan
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
10 comentarii:
Ceva deosebit ca de obicei,felicitari Furnicuta,o reteta inedita!
Flory, multumesc mult pentru gandurile frumoase, esti o super dulce :) Nu ca ma lauzi , desi sa stii ca nu mi s-a luat luciul de la asta, ci asa, cum ai tu grija sa spui un cuvant frumos si bun mereu :)
O seara superba si numai bine!
martisorul e aproape si aduce o provocare din Dulcea Romanie :) Te astept cu drag sa ni te alaturi!
suuuper!hai te rog si pe la noi!o iau si pe flory si m-am scos:P
Carmen multumesc pentru invitatie , am sa vin negresit ,o asa provocare nu o pot refuza.
O zi superba si numai bine!
Ralu,sa stii ca desi in varful degeteleor mai trec pe la voi sa vad ce-ti fac piticele, cum cresc si ce prostioare mai fac. Pe Flory cred ca trebuie sa o intrebam daca vrea sa vina ca din Italia e cale lunga :)
O zi superba si numai bine!
doamne ce reteta ! tu ma bagi la cheltuieli necontorizate !
O primavara frumoasa, cu ganduri bune si iubire!
Pansy, scuze :) Ma bucur ca ti-a placut , dar nu s ca te bag la cheltuieli :) O zi superba si o primavara minunata!
Multumesc Mult Miha pentru gandurile bune! O primavara senina , cu pace si iubire in suflet !:)
Trimiteți un comentariu