luni, ianuarie 17
Papanasi
Si, in aplauzele nostre va intra in scena reteta mamei de papanasi, papanasii care mie imi plac la nebunie, nu ca ii face mama :) Imi plac papanasii prajiti , cei fierbi am gustat decat o singura data si nu mi-au parut prea gustosi. Poate vina gospodinei..sigur a ei , logic, ca oricum nu-mi place ...gospodina :)A fost Hannuka, cu ea a venit o mare de ulei tocmai bun de prajit si gandul meu totalmente dietetic "daca tot se depune macar sa fie ceva foarte bun " si am facut papanasi ca tare pofta imi era de ei :)
Ingrediente:
2oua
250g faina
100g zahar
500g branza dulce
50ml ulei
2 linguri gris
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
putina coaja de lamaie
Se amesteca branza cu galbenusurile, zaharul, uleiul, grisul,coaja de lamaie,faina si praful de copt pana obtinem un aluat. Amestecam aluatul cu albusurile batute spuma (adagam pliculetul de zahar vanilat ) Obtinem o coca usor lipicioasa, dar usor de modelat. Vom modela bilute cu gaura inauntru(apasam cu degetul) si bilute mici-capac. Si unele si altele se prajesc in ulei. Se pune gen in gaura din bila mare cu grija sa dea si pe afara bine( gem de capsuni , mure, sau afine )se acopera cu bila capac, se pudreaza cu zahar pudra , se inunda cu frisca lichida si se mananca cu mare pofta :)

Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
13 comentarii:
mmmm,ce buni sunt,mi-ai facut o pofta,,,,,si eu prefer prajiti decat fierti.O seara frumoasa!!!
si mie imi plac papanasii! din cei fierti nu am gustat asa ca nu stiu cum sunt insa imi spunea cineva ca cei fierti sunt mai buni dar daca nu am mancat nu aprob.
arata apetisant papanasii tai!
o seara frumoasa!
ce bine arata... ce pofta mi-ai facut...
Multumesc fetelor pentru ...ca v-am facut pofta si in caz de club "pro -papanasi prajiti" am gasit deja primii membrii :)
Multumesc pentru cuvintele frumoase , pentru vizita si va doresc o seara minunata si numai bine!
excelenti,n-am mai facut de mult,oricum ai tai arata super!te felicit!
Multumesc mult , Flory! :) Bine ai venit pe blogul meu ! :) Bine ai venit in blogsfera :)
wow, chiar ieri gasisem o poza cu papanasi si ma gandeam ca trebuie neaparat sa repet experienta! acum, cand am vazut ce minunatie ai facut tu, cu siguranta nu voi mai sta pe ganduri!
o seara frumoasa!
papanasii sunt printre preferatii mei!voi incerca si reteta ta:)
flory, papanasilor cred ca nu le poti spune niciodata nu, mereu e timpul potrivit pentru a-i face. :)
ralu, sunt tare curioasa care vor fi impresiile de dupa :) bafta multa la bucatarit!
Mmm, ce bine arata...
Ce delicios arata! Parca mi-e dor de gustul lor!
super, cel putin la fel de bun decat versiunea din tara, eu nu ma pricep asa de bine si de obicei dau comanda online, cu livrare la domiciliu :-)
Trimiteți un comentariu