duminică, noiembrie 28
Tarta cu ciuperci, nuci,usturoi si Roquefort
Cum am promis ,am refacut reteta si acum vin repede cu ea in dinti , sa apuc sa o postez in caz ca spiridusul iar se apuca de curatenie.Istoria retetei are radacini adanci in provocarea lunii noiembrie"Nuci si usturoi" , provocare gazduita aici pe blog. Combinarea ingredinetelor nu imi apartine :) e reteta unui celebru sef bucatar israelian al carui nume imi scapa . :)Tarta a fost gata la timp, facuta, pozata si mancata doar ca asteptam ultima zi sa o postez ca doar eram gazda si asa cerea eticheta sa inchid usa :) intre timp strumfi s-a apucat de curatenia de iarna...a inceput cu laptopul pe care l-a spalat bine ...dintre toate componentele lui hard diskul a fost cel mai fericit ca i se face spalare de creier :)
pentru aluat:
125g unt rece
200g faina cu factor de crestere
1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar
3 linguri apa rece
1/2 lingurita otet
pentru umplutura:
2 cutiute ciuperci Portobello
*sunt un soi de ciuperci champignon dar maro
1 cutie ciuperci Champignon
*250-300g ciuperci cutiuta
1/2 cana ulei de masline
4 linguri ulei de masline
sare,piper,
2 crengute cimbru
1 crenguta rozmarin
1/2 cana catei de usturoi(aprope 2 capatani)
1lingurita zahar brun
200g branza Roquefort
1/2 cana nuci
pentru sos:
250g smantana pentru frisca
2 oua
50g amidon
sare, piper
125g unt rece
200g faina cu factor de crestere
1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar
3 linguri apa rece
1/2 lingurita otet
pentru umplutura:
2 cutiute ciuperci Portobello
*sunt un soi de ciuperci champignon dar maro
1 cutie ciuperci Champignon
*250-300g ciuperci cutiuta
1/2 cana ulei de masline
4 linguri ulei de masline
sare,piper,
2 crengute cimbru
1 crenguta rozmarin
1/2 cana catei de usturoi(aprope 2 capatani)
1lingurita zahar brun
200g branza Roquefort
1/2 cana nuci
pentru sos:
250g smantana pentru frisca
2 oua
50g amidon
sare, piper
Untul se amesteca cu faina ,sarea si zaharul pana formeaza firimituri fine.Adaugam apa si otetul si framantam putin pana obtinem un aluat molcut, compact.Se infasoara in folie de plastic si se lasa in frigider sa se odihnesca.
Intindem aluatul pe masa pe care am presarat faina si acoperim cu el fundul tavii si peretii.
Amestecam incet sa nu se zdrobeasca prea rau,ciupercile cu usturoiul ,nucile si branza taiata cubulete mari , condimentam daca mai e nevoie si turnam toata compozitie peste aluat.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Salut, daca te intereseaza un concurs cu premii: retete pe baza de ceapa, te invit cu drag la urmatorul link: http://lopfras.blogspot.com/2010/11/concurs-cu-premii-retete-pe-baza-de.html
Lop, multumesc mult pentru invitatie :)
Trimiteți un comentariu