joi, iulie 8
Turnulete de mamaliga cu anchoa si mozzarella
O mancare de rasfat si de ce nu, fite de vedeta :)
Ingrediente:
mamaliga,cam pentru 4 portii
9-12 pestisori anchoa afumati prospat scosi din conserva
150-200g mozzarella
suc de rosii
putin unt
mamaliga,cam pentru 4 portii
9-12 pestisori anchoa afumati prospat scosi din conserva
150-200g mozzarella
suc de rosii
putin unt
Se face mamaliga (apa-sare-malai), se rastoarna intr-o tava inaltuta unsa dinainte cu unt.Se intinde si niveleaza cu lingura umezita mereu in apa dandu-i forma tavii.
Se lasa putin sa se racoreasca cat sa nu ne frigem degetelele.
Cu baza unul pahar taiem cercuri de mamaliga (mie mi-au iesit 9),Scoatem fiecare cerc si-l taiem pe jumatatea orizontal,punem o feliuta de mozzarella si una de peste si inchidem capacul . Turnuletele rezultate le putem prajit in ulei inchins ,mie mi s-a parut mai sigur si sanatos sa le coc un pic. Le-am asezat pe toate pe o tava unsa cu putin unt

Se aseza pe farfurie si se servesc cu suc de rosii .De data asta am avut cumparat desi e tare usor de facut :rosiile taiate pe jumatate orizontal date prin razatoarea mare ,aruncata coaja,condimentat sosul dupa gust cu sare, piper,chilli.
Si vedeta :)

Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
O combinatie de -mi lasa gura apa.Delicios,delicios.........
Seara buna!
uite ma,chiar nu m-as fi gandit la asa o combinatie,mamaliga autohtona si anchoa si mozzarella aduse de pe meleaguri indepartate(sau poate nu :-?)Pare promitatoare combinatia
Bine ati revenit :)
Combinatia este chiar reusita,merita gustata.
un weekend de milioane :)
Goldielocks: promite, promite, si sa stii ca se tine si de cuvant,nu te dejamageste :)
O zi superba si un weekend de milioane!
Trimiteți un comentariu