vineri, iulie 2
Rosii cu branza albastra si sos de spanac
Din retetele facute de Shavuot, am tot sters si am tot sters, daca nu am apucat sa postez atunci...postam la anu' .Inca putin si vine iar Shavuotul :) Asta insa mi-e mila sa o sterg , asa ca sub genericul "iarna nu-i ca vara" ,o postez acum :)
Ingrediente(2 portii)
2 rosii mari
100 nuci
100g branza albastra( tip Roquefort)
4-5 linguri de pesmet
3 linguri ulei de masline
1/4 legatura patrunjel
piper proaspat macinat dupa gust
pentru sos
80 g seminete de pin
ulei de masline(2 linguri+pentru uns)
250g spanac
nucsoara, sare,piper dupa gust
200g smantana acra
2 rosii mari
100 nuci
100g branza albastra( tip Roquefort)
4-5 linguri de pesmet
3 linguri ulei de masline
1/4 legatura patrunjel
piper proaspat macinat dupa gust
pentru sos
80 g seminete de pin
ulei de masline(2 linguri+pentru uns)
250g spanac
nucsoara, sare,piper dupa gust
200g smantana acra
Se taie rosiile in jumatatea( in lungime) se scot cu grija marginea verde si interiorul.
Nucile se taie marunt marunt si se amesteca cu ulei de masline( 2 linguri) si apoi cu branza taiata marunt marunt. Cu pasta rezultata umplem rosiile formandu-le o creasta :)


Intre timp,incingem in tigaie alte 2 linguri de ulei de masline si punem semintele de pin lasandu-le sa se coloreze putin .Adaugam frunzele de spanac,nucsoara,sare piper si amestecam pana spanacul se inmoaie.


Sursa de inspiratie: Sef bucatar Mor Bak
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
Place rosiile, sosul...mmmmmmmm,nahhhhhhhhh!
Incerc sa le fac ca garnitura la peste, ce zici, merge?
O zi faina!
nu stiu cum merg ,branza si nucile sunt suficiente pentru o masa , nu stiu daca mai e loc in burtica si pentru peste :)
o zi faina!
faina reteta.merita experimentata.pupici
merita incercata :)o zi super faina!
Trimiteți un comentariu