luni, mai 17
Supa de telina si crutoane de orez
Am facut chiftele de peste si nu oricum, cu sos de telina. Le-am facut saptamana trecuta , sunt postate si mancate deja, ca si supa din imagine , dar m-am gandit sa va amintesc de chiftele :) De fapt aveam nevoie de o introducere :)Am terminat reteta, chifetele pluteau fericite in sos,,Ce sa fac cu supa!?! O arunc !!!
Politia de coasta : " ce faci cu supa aia? o arunc!! da e buna, e tare buna! o mananci ? logic ca da:)
Si uite asa am facut din peste chiftele si supa de telina :) Ca sa ii dam o nota festiva supei i-am facut crutoane de orez cu menta si patrunjel. Reteta de azi e de fapt a crutoanelor, supa ..o gasiti printre picaturi la chiftelele cu sos de telina.

Ingrediente:
4 linguri orez cu bobul rotund
500 ml apa
niste menta
niste patrunjel verde
sare
ulei si faina
4 linguri orez cu bobul rotund
500 ml apa
niste menta
niste patrunjel verde
sare
ulei si faina
Fierbem orezul fara sare in apa, pana se evapora toata apa. Luat intre degete trebuie sa fie lipicios , dar bobul intreg nu pasta.
Se condimenteza cu sare, menta taita si patrunjel si se lasa sa se raceasca.
Rece se modeleaza din el bilute care ulterior vor deveni cuburi tot prin modelare.


Alte retete cu orez:
Timbale cu vinete, fenicul si branza Cheddar
Pilaf cu vita-de-vie si carne de vita
Orez cu mere
Tartacute umplute
Orez cu menta si iaurt
Orez cu lamaie
Salata de orez
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
8 comentarii:
Foarte interesante crutoanele :)
Multumesc pentru premii.. mi-au inveselit ziua :D
Sa stapanesti sanatoasa premiile! cat despre crutoane, nu-s deloc greu de facut , dau un aer trendy supei :)
Des boulettes originales.
J'aime beaucoup.
A bientôt.
Chiar ca sunt interesante crutoanele tale!
ce faine bulete si originale !trebuie sa fie bune !
Merci beaucoup , Nadji!
A bientôt
Mari, sunt interesante si deloc greu de facut!
o zi superba!
Pansy, sunt gustoase , de efct si deloc greu de facut!
o zi superba!
Trimiteți un comentariu