vineri, aprilie 23
Parfe de halva cu sos de vin
Alt parfe , alta aroma , alt desert de fitze :) Cu toate fitzele lui e... tare bun ...si aromat...si racoros :)
Ingrediente:

pentru parfe:
125 ml apa
100g zahar
100g halva de susan
250ml smantana pentru frisca
3 galbenusuri
pentru sos:
200 ml vin alb demisec
50 ml apa
o mana capsuni
un bat scortisoara
cateva fasiute de coaja de portocale
3 linguri cu varf zahar
125 ml apa
100g zahar
100g halva de susan
250ml smantana pentru frisca
3 galbenusuri
pentru sos:
200 ml vin alb demisec
50 ml apa
o mana capsuni
un bat scortisoara
cateva fasiute de coaja de portocale
3 linguri cu varf zahar
Apa, zaharul si halva-ua se pun la fiert pana zaharul si halvaua se dizolva rezultand un lichid duuulce si maroniu. Se lasa sa se raceasca.
Galbenusurile se bat cu mixerul pana devin o spuma si se albesc un pic.Adaugam treptat siroul de zahar si halva si amestecam in continuu( trebuie sa fie destul de rece ca sa nu coaguleze galbenusurile)


Separat punem la fiert intr-o cratita vinul,apa,capsunile taite felii , scortisoara , cojile de portocala(am curatat cateva fasii de coaja , doar coaja fara partea alba,cu acel cutit de curata coaja cartofilor) si zaharul.

Scoatem tava cu parfe si cu lingura sau cutitul taiem felii, adaugam sosul si ornam cum dorim. Savurare placuta si un weekend cel putin la fel de dulce ca acest parfe.


Alte retete de parfe:
Parfe de ciocolata alba cu menta
Parfe cu mac si miere
si
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
17 comentarii:
Pfuaaai de capul meu, ce bunatate.Arata super apetisant.Felicitari.
O zi faina sa aveti.
Multam fain pentru aprecieri , dulce ca intotdeauna :)
Un weekend exceptional cu mult soare si distractie multa!
mmm,ce deliciu.... asa arome rafinate....
weekend placut!
Supeeerb!!!Ma uit si inghit...inghit si ma uit...si...atit!!!
Un weekend placut!xxx
Furnicuta harnicuta tare bine suna parfeul asta. ZIci ca ornam cum vrem... dar tu cu ce ai ornat...ca nu imi dau seama. Te pup si multumesc pentru premii... abia acum am ajuns sa le ridic...
Multumesc mult Flori! un weeknd frumos si tie,cu baterii reincarcate si amintiri frumoase!
Carmen, usa-i deschisa poti intra, parfe-ul s-a terminat dar pana ajungi punem de altul,pentru asa musafiri de seama, oricand!
Weekend exceptional si tie , cu mult soare si numai bucurii!
Felis, premiile pot fi ridicate oricand ,nu-i nici o graba si nici supararea daca prinsi in tumultul vietii uita cineva sa le ridice! placerea e a mea sa le ofer ,ma bucur ca lumea se bucura ca le primeste, postarea lor pe blog...amanunt nesemnificativ :)
ornarea e o "cireasa a dragostei" asa s-ar traduce "love cherry" scris pe ambalajul in engleza, fructul ala mic portocaliu si usor amarui,"petalele" crem sunt parte a lui,sunt "cutiuta" in care sta inchisa cireasa , cutiuta ce are forma de inimioara, probabil si de aici numele.. inimioara se rupe ca sa aungi la cireasa. restul e parte din reteta: parfeul, sosul de vin cu capsuni-bucatelele rosii sunt bucatele de capsuni,in una din poze apare si o coaja de portocala, "lichidul" alb e parfe-ul care se topea fericit la soare, ca eu cautam The Unghiul .
Weekend minunat in continuare , cu mult soare si bucurii!
Excelent parfeul, felicitari! N-am gasit niciunde o asemenea reteta cu halva, dar imi place si tb sa o incerc si eu. Merci de reteta!
O zi faina!
Multumesc,Liana :)Halvaua de susan, permite multe, pentru ca se topeste, se comporta frumos in creme sau aluaturi.
mai gasesti pe blog si alte retete cu halva: cornuri cu halva
http://www.furnicuta-boscodina.com/2010/02/cornuri-cu-halva-sau-gem.html
tort cu mousse de halva
http://www.furnicuta-boscodina.com/2010/03/tort-cu-mousse-halva-ciocolata.html
batoane de cereale
http://www.furnicuta-boscodina.com/2009/11/batoane-de-cereale-cu-afine.html
o zi superba :)
arata intr-un mare fel.vai mie ce pofta imi este.felicitari este o reteta care da suspine la cat de bine arata.pupici
Salut, Vincent
Multumesc mult pentru aprecieri , cunosc site-ul petitchef , blogul e adaugat de mult.uite ca mi-a picat fisa, acum ca e site, oare mai trebuie inscris o data? Am sa vin sa intreb
o seara superba!
sarah, eu zic sa nu mai suspini si sa dai o fuga, punem de o nou portie ,pentru asa musafiri de seama :)
o seara superba!
esti o maestra a parfeului !
da, de unde, Pansy :)e el atat de usor de facut incat ar fi in stare sa se faca si singur , numai sa apara in poza :)
o seara minunata!
E super reteta ta, cred ca am sa o incerc si eu, tot mai am niste halva de susan prin dulap, asa ca la treaba cu mine. O saptamana frumoasa
salut,yafa,
sunt tare curioasa cum iti va placea :)
o seara superba!
Trimiteți un comentariu