duminică, aprilie 11

Galuste cu avocado si fetta

Un aperitiv surpiza sau un pranz copios, oricum ar fi , va fi foarte apreciat.Galuste cu avocado si fetta

Ingrediente
pentru aluat
430g faina
1/2 cana lapte
1 ou
50 g unt moale
1 lingurita rasa sare
pentru umplutura
1-2 avocado(eu am folosit doar unul mare)
150-200g branza fetta
sare ,piper, suc de lamaie pentru avocado sa nu oxideze
pentru aspect
cascaval ras(eu am pus si putin cascaval afumat)
ceapa verde ,smantana ,verdeata

Amestecam faina cu laptele si sarea. Adaugam oul si untul si framantam pana obtinem un aluat uniform,elastic,moale. Punem aluatul intr-o punga de plastic sau acoperim castronul in care se afla cu folie de plastic si il lasam la rece in frigider 1/2-1 ora.
Punem o cratita mare cu apa la fiert, taiem branza fetta in cubulete, curatam avocado-ul si il taiem si pe el in cubulete. Il stropim cu suc de lamaie si il condimentam cu sare si piper.
Se rup bucatele din aluat ,se aplatizeaza si se intind in mana ( nu-i nevoie de intins pe masa). Se pun bucatele de avocado si fetta. Se inchide aluatul,se modeleaza in palma dandu-i o forma rotunda oarecum si se pun la fiert in apa fierbinte in care am adaugat si sare ,10-15 minute pana plutesc la suprafata. Se "pescuiesc" cu spumiera si se aseaza pe farfurie. Se presara din belsug cascaval ras , si dupa preferinta smanatana, ceapa verde, verdeata.
sursa de inspiratie: Tzahi Buhsaster

 Alte retete cu avocado :
Paste cu avocado
Salata de avocado
Tort de ciocolata cu fructe de padure - raw
Salata de avocado cu grepfruit si salmon
Cream cheese cu salmon si avocado
Salata cu fructe si dressing cu mac 

11 comentarii:

Carmen spunea...

Foarte faine galustele si bune,ca au multa brinza!Si ce frumoasa culoare are avocado si dupa ce este fiert!Iti doresc o zi frumoasa!xxx

Craita spunea...

O combinatie ametitoare...avocado si branza,multumim ca ne-ai impartasit reteta.

pansy spunea...

o idee care imi place mult ! despre poze ce sa mai spun !

furnicuta boscodina spunea...

Ivo ,thanks for the encouragement. I'll think about the photoblog.
have a nice day :)

furnicuta boscodina spunea...

Salut,Carmen :) de mult nu ne-am mai "vazut" , sa ai o primavara senina si calduroasa :)
Cat despre galustele mele, sa stii ca e bine educat avocado-ul , se comporta bine chiar daca e fiert :)

furnicuta boscodina spunea...

Goldielocks, sa o stapaniti sanatosi si sa o savurati si mai sanatosi :) o primavara senina si frumoasa:)

furnicuta boscodina spunea...

Pansy,multumesc mult pentru aprecieri , esti o dulce :) O zi superba si o primavara senina :)

Anonim spunea...

Arata tare bine si este incurajator de simplu de facut...nu-i o idee rea pentru weekend si am banuiala ca se pot folosi si ca garnitura...iamii! :)

boscodina spunea...

Nu-i deloc greu si nici nu nadusesti bibilind la mancare. aluatul merge si cu alte umpluturi,se comporta bine la"presiune".:)
o zi super faina!

Momo spunea...

ce interesanta umplutura de galuste si pe placul meu!felicitari,super ideea!

furnicuta boscodina spunea...

multumesc alison:) ma bucura ca umplutura asta mai are si alti fani :)
o seara linistita !

Trimiteți un comentariu