luni, martie 15
Snitel de porumb cu branza
Snitelul de porumb, doar legume sau si carne, e unul din lucrurile cele mai comune in Israel. Placut de toti,indiferent de varsta, logic ca troneaza vesel pe masa noastra cand prind eu curaj(a se citi ca ma pocneste harnicia) si-l fac.Se gaseste in toate superurile si se vinde,ca painea calda :)
300g porumb(inghetat sau conserva)
2 cartofi mijloci (180 grame)
1 lingura praf supa de pui( echivalentul ei cred ca ar fi cubuletele knor)
100g branza afumata, gen cascaval
pesmet
2 oua
un cubulet unt
3-4 linguri faina
o ceapa mijlocie
sare,piper
ulei pentru prajit-optional
Se curata cartofii , se taie bucatele si se fierb.Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei. Porumbul daca e inghetat se fierbe 10 minute .Se scurg cartofii ,se adauga putin unt si se fac piure. Piureul de cartofi, ceapa calita, porumbul , un ou, 2 linguri de pesmet,praful de supa, branzele rase, sare , piper se amesteca .





Si spiriduslul meu le apreciaza, reteta adaptata lui, fara conservanti, prafuri ,prajeli . Fierb cartofii cu multe alte legume, fac piure doar cartofii si ceapa, iar pesmetul aromat e facut si el in casa.
Alte retete cu porumb:
Porumb tanar cu sos de soya si tabascco
Supa crema de porumb
Salata de porumb cu ton
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu