miercuri, martie 31
Haroset cu portocale si vin
Anul asta a tronat frumos pe masa, apreciat de toti, lucru ce a dat putina bataie de cap gazdei...daca mancam prea mult haroset...cine mai mananca mancarea si e ataaata, ca doar sarbatorim nu ne incurcam :)
160g stafide negre
150g curmale
170g pasta de curmale ( se pot folosi curmale in loc)
coaja si sucul de la 2 portocale
1/3 cana vin dulce
Se curata curmalele de samburi, se rade coaja portocalelor si se storc.

Se orneaza dupa preferinte.
Bomboane de ciocolata cu haroset
Prajiturele de Pesah cu haroset si cocos
Haroset cu scortisoara si ginger
Haroset pentru Pesah
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
Ah, arata f bine...daca imi spuneai numele mancarii fara sa vad foto ..nu stiam despre ce vorbesti..dara asa....imi place ce vad! Brava!
Cred ca e f gustoasa..
Si ptr mine e prima oara cand aud de preparatul asta;;)..
O zi buna!
Haroset e numele lui in ivrit,nu cred ca are traducere , este un preparat special de Pesah,sub nici o forma nu trebuie sa lipseasca , caci semnificatia lui fiind de "dulce gust al libertatii". Face parte din ceremonia de citire a "Hagada le Pesah" (povestea iesirii din Egipt) ce se citeste de fiecare data de Pesah inainte de masa. e o adevarata ceremonie...ordine in lucruri si haroset-ul e parte din ea.
noi il mancam numai de Pesah , dar pentru cei de alte religii cred ca poate fi mancat oricand oricum , e o pasta delicioasa careia i se pot gasi diferite intrebuintari.
Trimiteți un comentariu