miercuri, februarie 24
Cornuri cu halva sau gem
Combinand ,mai taind mai adaugand...mai improvizand aistea cornuri mi-au iesit .
Ingrediente:
500g faina
20g drojdie
150mllapte
80 g zahar
150g unt
2 oua
putina sare
coaja rasa de la o lamaie
halva de susan , gem de capsuni
Untul se topeste in cuptorul cu microunde si nu se uita acolo cat sa dea in fiert :)
Drojdia ,zaharul si laptele se amesteca pana de dizolva drojdia
Faina , ouale, coaja de lamaie si sarea se pun impreuna intr-un castron . Turnam laptele cu drojdia peste ele si framantam aluatul.
Obtinem o coca destul de tare, dar ce poate fi modelata.



O impartim in jumate.
Fiecare jumate o intindem in forma de cerc,taiem ,punem umplutura la baza mare a triunghiului

Se topesc in gura si sunt la fel de bune si a doua zi .



Valoare calorica
382cal/100g cele cu halva
341cal/100g cele cu gem
Sursa de inspiratie: deliziando
Alte retete cu halva:
Parfe de halva cu sos de vin
Tort cu mousse halva- ciocolata
Prajitura cu nutella si halva
Batoane de cereale cu afine
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
15 comentarii:
Super arata.Cu halva nu stiu daca mi-ar place, dar cu gem cu siguranta.
Multumesc Micul :) din cornurile incercata in perioada aia,astea au fost cel mai aproape de ce imi doream eu , sunt tare bune. Halvaua folosita e de susan(am modificat si in text), are un gust special, merge foarte bine cu prajituri si mai ales cu cornuri. Cu halva de floarea soarelui, ai dreptate, cred ca nici mie nu mi-ar placea :)
O zi superba si numai bine !
Uauuuu....boscodinuta , ti-am sutit reteta...:D
Plagiat , neplagiat , am s-o fac si eu , ca arata muuuuuult prea bine cornurile tale ca sa nu le fac si eu....iamiiii...
Eu una le-as prefera cu rahat ,gem sau nuca...halvaua e prea scumpa pe standurile romanesti , e inca considerata delicatesa...
Iti doresc o zi minunata!
Mmm...ce pofta mi-ai facut, de cornuri!
Arata super!
Bunatati de cornuri!!!!Bine mai pot arata!!!
Ce cornuri super au iesit...Te prajituresti nu gluma ;) Hag Purim Sameah!
In sfirsit ceva fara untura si o sectiune cum arata inauntru.. Se noteaza. Mersi si o zi buna! Salutari din Hamburg, Cami
daca tot e post macar sa scriu :)
@ Ana-Maria, se cheama bucatarit, ca nu am inventat eu reteta si nici macar mama, cine stie de la ce maimuta se trage, ajustata in timp asta forma a capatat. :) spor la bucatarit si sa le mancati cu placere :)
@Daniela:multumesc mult pentru aprecieri, daca e pofta mare mai facem un rand si trimitem jumate din ele spre Spania :)
@Judy: multumesc tare mult. Esti dulce :)
@Yafa: Hag Purin Sameah cu muuuult zgomot si voie buna.ma prajituresc si eu..ce sa fac...sa nu ma plictisesc si sa se oxigeneze ultimul neuron :)
@Cami: ma bucur ca place cum arata produsul final, sper sa iti placa la fel de mult si gustul daca le vei bucatari.
O zi superba tuturor si numai bine! Yafa nu uita de galagie :)
Apetisante cornuri! La mine pe blog te asteapta un premiu de martisor pentru tine si blogul tau. Daca iti face placere, vii si-l ridici, oferindu-l altora dragi tie. Cu mult drag, Elena.
Multumesc mult, pentru cuvintele mereu frumoase si pentru premiu.Am sa vin negresit sa-l iau. :)
Furnicuta, Furnicuta iesi afara din casuta,
Ca sa vezi ca-i primavara....
Si pentru ca esti draguta,
Ti-am adus un martisor legat cu o atisoara!
Chiar de la tine vremea e net mai calduta decat prin alte parti, iti urez o primavara frumoasa si plina de flori.
Salut Yafa,Multumesc tare mult pentru martisor, de mult nu am mai primit vreunul :)
O primavara senina si tie, cu pace in suflet si in casa,cu iubire in aer si pasarele ciripind :)
delicioase
No...si uite cum "arde/iasul" de pofta :)
pupici micutei strumfite strengare, tare dulce s-a facut :)
nu Iasul arde, doar intreg banatul :P; sambata fac din nou cornuletele :)
Trimiteți un comentariu