miercuri, martie 3
Cartofi cu silan si ceapa
O garnitura din cartofi usor de facut si gustoasa.Ingrediente:
1 1/2 kg cartofi (delicios iese folosind cartofi noi, mici)
3 cepe mari
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper
1/2 lingurita seminte de chilli
150 ml silan(miere de curmale)
2 linguri otet balsamic
4 linguri ulei de masline
Preincalzim cuptorul la 200 de grade Celsius.
Cartofii se spala (curata de coaja daca nu sunt noi) si se taie in jumatate respectiv sferturi daca sunt prea mari ,ceapa se taie in cerc intreg . Amestecam intr-un caston toate celelalte ingrediente si adaugam pentru "murdarire" cartofii si ceapa.

Sunt tare gustosi si chiar se fac singuri :)

Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
7 comentarii:
Immm, n-am incercat niciodata cartofi cu miere.Cum e mierea de curmale, la fel de dulce ca si cea poliflora ?Carne cu miere tocmai scriam ca nu m-a tentat, dar cartofi la cuptor cu miere, cred ca as incerca.Ies dulci la sfarsit ?
se cheama miere de curmale pentru ca e dulce ca si mierea , dar nu e miere la propriu, adica nu aduna albina polen din curmali si face miere. cred ( si aici nu sunt sigura) se obtine prin presare, stoarcere si e partea cea mai aromata si dulce ce poate rezulta din curmale. e foarte groasa, ca si mierea autentica si maro-brun-roscat foarte inchis ca si culoare. se foloseste aici in general la fripturi sau unele preparate de Pesah ,An Nou, in combinatie cu ceapa in general.e dulceag ( si ceapa e dulce intr-un final), dar nu dulce ,dar da o anumita aroma carnii, mancarii.
cartofii astia ies ceva dulceag-aromat-acru-condimentat. nu ii simti dulci ca si pe dulciuri.
Aha, multumesc.
cu placere :)
buna.....cadoul meu de la sfoara in tara ar trebui sa ajunga abia maine sau cel tarziu marti ....il voi posta cand il voi primi ;)
il asteptam cu nerabdare si cu sufletul la gura ,sa nu ne tii prea mult in suspans,plssssssssssssssss:)
o zi superba si numai bine :)
Trimiteți un comentariu