miercuri, ianuarie 6
Saleuri cu chimen
Saratele, saleuri ..nici nu stiu cum sa le numesc , poate ar trebui sa le spun covrigei :)As fi mancat ceva sarat si aromat si uscat si ..dar si..
Dupa un indelung "gugalit" si intors cum am plecat ,adica fara o reteta de "ceva" am sunat-o pe mama si i-am cerut THE Reteta :)
Reteta e de fapt de covrigei, exista si o forma speciala si trebuia muuulta rabdare ca sa scoti la fiecare covrigel bucatelele in plus, dar se merita :), mai putin s-a meritat cand s-a insurat baiatul unei prietene a mamei ...si moi...a facut cutii intregi de covrigei :)

1/2 kg faina
1 ou
2 linguri de chimen macinat
1 lingura de seminte de chimen
1 lingurita sare
125 ml apa(sifon)
50g branza telemea(faramitata )
50g cascaval ras
12g drojdie
200g margarina
se poate inlocui chimenul cu busuioc uscat, praf de usturoi, chilli,orice gust doriti sa aibe
Se amesteca toate ingredientele si se framanta coca cateva minute.

Se unge deasupra cu ou si se presara seminte de chimen. Se taie in forma de saleuri, fasii lungi, cu rotita dantelata sau se decupeaza cu forma de covrigei.



Etichete:
apa gazoasa,
cascaval,
chimen,
reteta de saleuri,
saleuri,
saleuri cu branza,
saleuri cu chimen,
snaks,
telemea
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
Ce fain suna...si arata gustos!Astea-s ca si semintele:daca te apuci la rontait , nu te mai opresti!:)
"ezact" ca si semintele :) decat sa le duci grija , ca se umezesc, ca se usuca,mai bine duci dorul," fuse si se duse" :)
Deci "coca" este formata doar din apa cu branzeturile, oul si condimentele, dar faina nu? Poate nu vad eu bine...
ba da vezi foarte bine,si eu la fel, coca are si faina , eu ametita nu am trecut-o
caut acum reteta si trec si cantitatea de faina.
mii de scuze pentru inconvenient !
Trimiteți un comentariu