miercuri, decembrie 23
Ardei iuti umpluti

Aceasta reteta a obtinut cel mai mare punctaj la concursul de retete pe baza de cimbru si ardei iute.
O mancare migaloasa ,ideala insa ca rasfat pentru iubitorii de "picanterii"

Ingrediente:
10-12 ardei iuti( mari)
1/2 cescuta ulei de masline
umplutura
300g carne tocata (preferabil de vaca sau vitel)
1 ceapa mica
4 catei de usturoi
2 linguri pesment
1/2 lingurita nuscsoara
1/4 lingurita scortisoara
1/2 lingurita piper negru
2 lingurite de zahar( am pus brun)
1 ou
patrunjel
pentru sos
1/2 cescuta(capuccino) de apa
1/2 cescuta ulei de masline
2 linguri suc de lamaie
6 catei de usturoi
cimbru, sare,piper
10-12 ardei iuti( mari)
1/2 cescuta ulei de masline
umplutura
300g carne tocata (preferabil de vaca sau vitel)
1 ceapa mica
4 catei de usturoi
2 linguri pesment
1/2 lingurita nuscsoara
1/4 lingurita scortisoara
1/2 lingurita piper negru
2 lingurite de zahar( am pus brun)
1 ou
patrunjel
pentru sos
1/2 cescuta(capuccino) de apa
1/2 cescuta ulei de masline
2 linguri suc de lamaie
6 catei de usturoi
cimbru, sare,piper
Ingredientele umpluturii date prin masina de tocat carne (cele ce necesita asta) se amesteca , iar pasta rezultata se lasa in frigider pentru o jumatate de ora.

Intre timp, se spala ardeii,se sterg,se pune uleiul incins si la foc rapid se prajesc . Se scot si se curata cu grija coaja( se pot rupe).




sursa de inspiratie:Chef Rafael
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
5 comentarii:
Happy Hanuka! la noi vine Craciunul,asa ca am trecut si pe la tine cu urari de sanatate,noroc si fericire! La multi ani!
Sanatate, multe impliniri si dragoste! La multi ani!
Craciun fericit,impreuna cu cei dragi!
cu ce merge mancarica asta picanta?
Cu ceva ce-i mai poate "stinge focul" :) o zi super faina !
Trimiteți un comentariu