vineri, septembrie 25
Tort cu ciocolata si crema mocca-brandy

O adevarata valoare tortul asta, are potential , doar o mica nesansa de a da peste un geniu fotograf ,adica moi care nu stie sa faca poze si de o parte a juriului cunoscatoare a matematicii elementare, calcul simplu , neexponential si fara radical..asa pentru un onorabil loc doi :)
Un tort exceptional, aspectuos si tare gustos, desertul ideal de sarbatoare pentru iubitorii de ciocolata.
Ingrediente:
blat:
4 albusuri
1 cana de zahar
2 linguri cacao
100 g nuci macinate
crema ciocolata-nuci:
400g ciocolata amara
2 linguri lichior de ciocolata
1/3 cutie frisca lichida(cutie mica de 250ml)
4 galbenusuri
200g unt
100g nuci prajite taiate
crema mocca- brandy
1 2/3 cutie frisca lichida( cutia mica de 250ml)
3 linguri ness
3 linguri brandy
tava cu pereti detasabili cu diametru de 26-28 cm
Albusurile si zaharul se bat spuma pana devin bezea. Se amesteca cu nucile si cacao pentru omogenizare.

Crema de ciocolata- nuci:
Ciocolata, frisca lichida,lichiorul se pun intr-o craticioara mica( in bain-marie) si se amesteca pana se topeste ciocolata.

Crema mocca-brandy:
Se bate frisca lichida cu zaharul pana se obtine o frisca "teapana".Adaugam ness-ul si brandy-ul si amestecam.
Asamblare: se intinde crema de ciocolata-nuci pe blat, se uniformizeaza. (blatul arata bine scos din cuptor, si se pastreaza la fel daca nu sunt prin preajma pofticiosi care sa-l"guste" )




Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
6 comentarii:
Salut,Bosco! Minunat tortul. as avea o intrebare : cana cu care ai masurat zaharul pt. blat, este cana de ceai de 200 ml? am notat reteta si ci siguranta o voi face.
PS : nu fii suparata apropo de concursul de pe Bucataras,e evident pt.toti ca tortul asta ar fi fost castigatorul dar asta e....
retetele mele n-au avut nici o sansa, poate data viitoare.
weekend placut!
flori, cana de zahar e una de 200 ml,dar cred ca daca vrei mai dulce, mai poti adauga. oricum se spune ca la bezea cu cat e mai mult zahar stau albusurile mai tepene.
ce m-a deranjat cu adevarat la concurs, a fost "impartialitatea" unora din membrii juriului, dar sa fiu sincera ma asteptam la asta,insa in naivitatea mea am sperat sa ma insel.
multe retete nu au avut nici o sansa, retete bune iar altele prea banale, prea multe sanse, ce sa-i faci..omul si gusturile sale..gusturi ce nu se discuta :)
Fain tortul! Ar tb sa ma bag in rezerva de aur a ajutorului de bucatar pt. a fura cele 30 g brandy, chiar sub acuzatia de a bea pe ascuns :-))))0
Cat despre bucataras.ro...prea multe "limbi" nemeritate la retete furate, imprumutate, insusite sau doar imitate, mie mi-au intors stomacul pe dos, asa ca m-am lipsit!
O zi faina!
cred ca poti "sustrage" cele 30ml de brandy cand ajutorul nu e atent si in caz de soc...unde s-or fi evaporat sari cu o felie de tort sa mai atenuezi "trauma" :)
nu am avut "onoarea" de furat, copiat ,imprumutat ci doar umila placere ce a vedea cum jumate din juriu cunoaste matematica :) s-a scazut, inmultit impartit in asa fel incat sa nu depaseasca punctajul preparatului ce se vroia pe locul 1 :)oricum am avut onoare de a primi note la extreme 2 mari spre maxim, 2 mici minim , ca asa a iesit calculul :)eu omul extremelor nu pot face decat mancare extrema :)
deci ori place la nebunie ,ori nici ca nu auzi de el :) cale de mijloc nu exista:)
Trimiteți un comentariu