luni, iulie 27
Prajitura cu bezea, afine si ciocolata
Salut,Si bine v-am regasit :) Am cam ras chiulul in ultimul timp, am avut motiv bun ,nu nemotivat :) dar pentru o atmosfera dulce m-am gandit sa postez reteta prajiturii facute din albusurile ramase de la prajitura cu mousse-ul de mere.

ptr foaia bezea:
2 albusuri
2 pliculete de zahar vanilinat
3 linguri de zahar
ptr crema
200g ciocolata amara
3linguri de zahar
2linguri de lapte
100g margarina
5-6 linguri de afine scoase din afinata
1 lingura brandy
2 linguri de cacao
ptr aspect
50g ciocolata amara taiata bucatele mici
Se bat albusurile spuma-bezea impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat.Se intinde pe foaie de copt (dimensiunea tavii mele a fost de 27x22) si se coace la foc mic 120-140 grade cam 20de minute , pana devine o foaie de bezea destul de teapana. Se lasa sa se raceasca bine.



Se pune in frigider cateva ore , crema se va intari.Produsul final...a avut mare succes si am primit deja cereri sa o fac iar :)

Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
frumoasa prajiturica! si bine ai revenit draga mea! imi lipseai :)
bine te-am gasit, Lacrima!
multumesc mult pentru mesajul frumos,deja ma simt flash women cum ma numeste uneori sotul, cand nu imi spune ca sunt iepurasul durasel cu bateriile pe terminate :)
de incarcat nu am incarcat bateriile, dar sper sa ma tina cat mai mult ca doar sunt durasel( stiu ca are o litera dubla, sa ma pici cu ceara dar acum nu stiu care :)
scuze ptr greseli...e din cauza emotiilor si a alcoolului din afine :)
Trimiteți un comentariu