duminică, aprilie 19
Turnulete de vinete cu branza
O experienta ..delicioasa :) Dar sotul meu e concluzionat ca e prea multa munca pentru atat de putin, dar...noroc ca e satioasa...la cat a degustat mirosul pana s-a facut, inca putin si...manca si tava :)Ingrediente :
pentru 2 turnulete si 2 "blocuri" cu un singur etaj
1 vanata mare
250 g branza feta
50 g cascaval
1 ou
busuioc si rozmarin( se punea oregano nu rozmarin, dar mi s-a terminat)
ulei de masline
pentru sos
1 ceapa mica
3 rosii mari
4 catei de usturoi
1/2 lingura vegeta
Se spala vanata si se taie felii groase, cam 2 cm grosime. Se pun pe tava si se se ung pe ambele parti cu ulei de masline. Se pun la copt aproximativ 20 de minute la 200-220 grade celsiu. Se intorc pe cealalta parte si se mai pun inca 20 de minute, ca sa prinda o culoare frumoasa pe ambele parti( nu foarte accentuata insa, ca se mai baga inca o data in cuptor)
Intre timp pregatim umplutura: branza feta se piseaza,cascavalul se rade, se adauga busuioc si rozmarin-ul, oul si se amesteca.


Pentru aranjarea de final, am pus peste un "sandwich "din feliile mari, unul din feliile mici si a iesit un fel de turnulet.
Asa arata micuta pagoda, de foame al meu sot...numai pagode vedea :)" dar a meritat cu varf si indesat " il citam :)
Timbale cu vinete, fenicul si branza Cheddar
Desert cu pere si dulceata de vinete
Rulouri de matzot cu crema de vinete
Placinta cu vinete si carne
Placinta cu vinete si branza
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu